Správa cookies
Webové stránky používají k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookie. Využíváním našich služeb souhlasíte s používáním cookies.
Více o cookies
Nastavení cookies
Akceptuji vše
e-shop@arada.cz
KNIHCENTRUM revue
Registrovat
Přihlásit se
Přejít do e-shopu
Nákupní
košík
0
Home
Menu
Search
Knihy
Knihy v angličtině
Beletrie pro dospělé
Populárně naučná pro dospělé
Učebnice, odborná literatura
Beletrie pro děti a mládež
Populárně naučná pro děti a mládež
Kalendáře
Kalendáře
Tipy na dárky
Papírenské zboží
Tipy na dárky
Hračky
AKCE
Hračky, hry, karty
Papírnictví
AKCE
Papírenské zboží
Mapy
AKCE
Mapa, atlas, průvodce
Filmy
AKCE
Média
AudioCD
AKCE
Populárně naučná pro dospělé
Média
Ostatní
Populárně naučná pro dospělé
Populárně naučná pro děti a mládež
Média
Papírenské zboží
Tipy na dárky
Kód ke stažení
Přejít do e-shopu
e-shop@arada.cz
http://www.arada.cz/
...
Úvod
Úvod
AudioCD
AudioCD
http://www.arada.cz/Audio-CD/
Učebnice, odborná literatura
Učebnice, odborná literatura
http://www.arada.cz/Audio-CD/ucebnice-odborna-literatura
Zloženie potravín a potravinových surovín
Zloženie potravín a potravinových surovín
https://www.arada.cz/zlozenie-potravin-a-potravinovych-surovin
Zloženie potravín a potravinových surovín
Pevná bez přebalu lesklá
EAN:
9788080634759
Judit Süli
,
Anna Sobeková
,
Zuzana Bujdošová
,
Tatiana Hrušková
Značka:
OSVETA
Varianta:
Kniha
946 Kč
Zboží máme skladem.
Dostupnost:
Posledních 6 ks
zobrazit dostupný počet ks
Běžná cena:
1351 Kč
Naše cena:
946 Kč
Běžná cena:
1351 Kč
Naše cena:
946 Kč
Množství:
Anotace
Potraviny sú zložité systémy tvorené veľkým počtom chemických zlúčenín s rôznymi vlastnosťami. Pri ich spracovaní, úprave a skladovaní dochádza k viacerým biochemickým, chemickým a fyzikálnym zmenám. Znalosť týchto procesov umožňuje zmeny v potravinách regulovať a usmerňovať žiaducim smerom. Vyžaduje si to však dostatočné vedomosti o skutočnom (chemickom) zložení základných surovín pre potraviny a poznanie možných vzájomných interakcií jednotlivých zložiek. Tieto poznatky sú dôležité aj pre odborníkov, ktorí sa zaoberajú kontrolou kvality potravín. Záujem o zloženie potravín narastá aj u bežných konzumentov. Výživové poradenstvo sa často zakladá na dlhoročných skúsenostiach a vedomostiach z rôznych oblastí výživy, ale globalizácia vo svete potravín kladie zvýšené nároky na chemické vzdelanie aj u výživových poradcov. Cieľom autoriek prekladanej knihy je oboznámiť odborníkov v oblasti kontroly potravín, lekárov, odborníkov na výživu, študentov študujúcich príslušné odbory, ale aj širokú verejnosť o zložení najdôležitejších skupín potravín. Potraviny a stravovanie patria do kategórie enormne medializovaných tém. Mediálny tlak na konzumenta je obrovský a aj keď sa vedecké poznatky o potravinách a výžive každým dňom rozširujú a prehlbujú, vo virtuálnom svete sa šíri čoraz viac nezmyslov a marketingových poloprávd. Proti nim sa dá bojovať iba nevedomosťami, posilnením chemických základov vedy o výžive a účinnou osvetou. Pevne dúfame, že táto kniha bude malým príspevkom v boji na strane pravdy.
Informace o sortimentu
Druh sortimentu
Kniha
Autor
Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková, Judit Süli, Tatiana Hrušková
Značka
OSVETA
V prodeji od
07.08.2019
Rok vydání
2019
Pořadí vydání
1. vydání
Rozměry
18.4 x 24.8 x 4.6 cm
Hmotnost
1.38 kg
Vazba
Pevná bez přebalu lesklá
Počet stran
588
ISBN
978-80-8063-475-9
EAN
9788080634759
Interní kód
0301748
Produktový manažer
Kristína Lovásová (kristina.lovasova@knihcentrum.cz)
Vývoj ceny