Gastronomie českého středověku

Brožovaná bez přebalu lesklá
EAN:9788027138296
Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali
Značka: GRADA

Zboží máme skladem.

Dostupnost: SKLADEM
399 Kč
339 Kč
399 Kč
339 Kč
Anotace

Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme. Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej, ale i exotická pozapomenutá koření, jež byla dříve žádanou součástí luxusnějších pokrmů, které si s pomocí této kuchařky můžete doma sami uvařit. Poodhalí vám mimo jiné také, co stálo za úspěchem středověkých kuchmistrů a jakým způsobem probíhaly bankety na nejprestižnějších panovnických dvorech.

Kniha má velký počet nových (dosud nepublikovaných) receptů, velké množství skvělých fotografií, podrobnější výklad k tradičním surovinám a nové výsledky archeologických výzkumů, které upřesňují nebo dokonce mění naše představy o středovém způsobu života. Nalezněte znovu fascinující chutě naší minulosti a pochutnejte si!

Informace o sortimentu
Podnázev Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali
Druh sortimentu Kniha
Autor Monika Černá-Feyfrlíková
Značka GRADA
V prodeji od 10.06.2024
Rok vydání 2024
Pořadí vydání 1. vydání
Rozměry 16.8 x 24.5 x 1.5 cm
Hmotnost 0.48 kg
Vazba Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran 224
Poslední dotisk 11/2024
ISBN 978-80-271-3829-6
EAN 9788027138296
Interní kód 0451894
Produktový manažer Martina Opartyová (martina.opartyova@knihcentrum.cz)
Vývoj ceny