Správa cookies
Webové stránky používají k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookie. Využíváním našich služeb souhlasíte s používáním cookies.
Více o cookies
Nastavení cookies
Akceptuji vše
e-shop@arada.cz
KNIHCENTRUM revue
Registrovat
Přihlásit se
Přejít do e-shopu
Nákupní
košík
0
Home
Menu
Search
Knihy
Knihy v angličtině
Beletrie pro dospělé
Populárně naučná pro dospělé
Učebnice, odborná literatura
Beletrie pro děti a mládež
Populárně naučná pro děti a mládež
Kalendáře
Kalendáře
Tipy na dárky
Tipy na dárky
Hračky
AKCE
Hračky, hry, karty
Papírnictví
AKCE
Populárně naučná pro dospělé
Beletrie pro děti a mládež
Kalendáře
Papírenské zboží
Mapy
AKCE
Mapa, atlas, průvodce
Filmy
AKCE
Média
AudioCD
AKCE
Populárně naučná pro dospělé
Média
Ostatní
Populárně naučná pro dospělé
Populárně naučná pro děti a mládež
Média
Papírenské zboží
Kód ke stažení
Přejít do e-shopu
e-shop@arada.cz
http://www.arada.cz/
...
Úvod
Úvod
Učebnice, odborná literatura
Učebnice, odborná literatura
http://www.arada.cz/ucebnice-odborna-literatura
Zloženie potravín a potravinových surovín
Zloženie potravín a potravinových surovín
https://www.arada.cz/zlozenie-potravin-a-potravinovych-surovin
Zloženie potravín a potravinových surovín
Pevná bez přebalu lesklá
EAN:
9788080634759
Judit Süli
,
Anna Sobeková
,
Zuzana Bujdošová
,
Tatiana Hrušková
Značka:
OSVETA
Varianta:
Kniha
946 Kč
Zboží máme skladem.
Dostupnost:
Posledních 6 ks
zobrazit dostupný počet ks
Běžná cena:
1351 Kč
Naše cena:
946 Kč
Běžná cena:
1351 Kč
Naše cena:
946 Kč
Množství:
Anotace
Potraviny sú zložité systémy tvorené veľkým počtom chemických zlúčenín s rôznymi vlastnosťami. Pri ich spracovaní, úprave a skladovaní dochádza k viacerým biochemickým, chemickým a fyzikálnym zmenám. Znalosť týchto procesov umožňuje zmeny v potravinách regulovať a usmerňovať žiaducim smerom. Vyžaduje si to však dostatočné vedomosti o skutočnom (chemickom) zložení základných surovín pre potraviny a poznanie možných vzájomných interakcií jednotlivých zložiek. Tieto poznatky sú dôležité aj pre odborníkov, ktorí sa zaoberajú kontrolou kvality potravín. Záujem o zloženie potravín narastá aj u bežných konzumentov. Výživové poradenstvo sa často zakladá na dlhoročných skúsenostiach a vedomostiach z rôznych oblastí výživy, ale globalizácia vo svete potravín kladie zvýšené nároky na chemické vzdelanie aj u výživových poradcov. Cieľom autoriek prekladanej knihy je oboznámiť odborníkov v oblasti kontroly potravín, lekárov, odborníkov na výživu, študentov študujúcich príslušné odbory, ale aj širokú verejnosť o zložení najdôležitejších skupín potravín. Potraviny a stravovanie patria do kategórie enormne medializovaných tém. Mediálny tlak na konzumenta je obrovský a aj keď sa vedecké poznatky o potravinách a výžive každým dňom rozširujú a prehlbujú, vo virtuálnom svete sa šíri čoraz viac nezmyslov a marketingových poloprávd. Proti nim sa dá bojovať iba nevedomosťami, posilnením chemických základov vedy o výžive a účinnou osvetou. Pevne dúfame, že táto kniha bude malým príspevkom v boji na strane pravdy.
Informace o sortimentu
Druh sortimentu
Kniha
Autor
Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková, Judit Süli, Tatiana Hrušková
Značka
OSVETA
V prodeji od
07.08.2019
Rok vydání
2019
Pořadí vydání
1. vydání
Rozměry
18.4 x 24.8 x 4.6 cm
Hmotnost
1.38 kg
Vazba
Pevná bez přebalu lesklá
Počet stran
588
ISBN
978-80-8063-475-9
EAN
9788080634759
Interní kód
0301748
Produktový manažer
Kristína Lovásová (kristina.lovasova@knihcentrum.cz)
Vývoj ceny